For at blive beboer her skal man være visiteret til en plejebolig. Det er Ikast-Brande kommune der har visiteringsretten til Højris Have. 

Boligerne består af et-rums lejligheder med gode badeværelser. Boligerne er varierede i størrelser afhængig af hvornår det er bygget og renoveret. 

Indretning af boligen sker efter eget ønske, så det ligner beboerens eget hjem med kendte møbler, billeder, bøger og nips, håndarbejde og porcelæn. Personalet står gerne til rådighed i forhold til råd og vejledning. Af sikkerhedsmæssige grunde frarådes løse tæpper. Der er ingen gardiner.

 

Økonomi:

Der betales indskud, månedlig husleje, a´conto lys, vand og varme.

Derudover betales der en servicepakke som indeholder vask, rengøringsartikler, fællesbeboerudgifter og en valgfri hygiejnepakke.

Højris Have har ikke et køkken men får maden leveret fra Ikast-Brande kommunes storkøkken. Betalingen betales direkte til kommunen.

Alle betalinger sker via PBS

 

Hvad indeholder boligen.

2 høje skabe - et mindre med hylder og et med bøjlestang og hylde.
Plejeseng
En loftslampe over sengen

Badeværelse:

Toilet, vask, brusehjørne, affaldsspand og toiletskab

Stuen:

TV-stik, den enkelte beboer vælger sin egen tv-udbyder. Mulighed for kabel-tv mod egenbetaling. 
Telefonstik

 

Frisør:

Højris Have har aftale med en frisør som kommer på plejhjemmet ca. en gang om måneden. Dette er et tilbud, som man frit kan vælge at benytte eller man kan fortsætte med den frisør man tidligere har benyttet.

Tandlæge:

Beboeren fortsætter hos egen tandlæge så længe som muligt. Hvis beboerens fysiske eller mentale situation ikke længere gør det muligt at komme til egen tandlæge kan beboeren via visitationen søge om omsorgstandpleje, så behandlingen kan foregå på plejehjemmet.

Fodpleje:

 Højris Have har aftale med en fodterapeut, som kommer ca. en gang om måneden. Man er også velkommen til at fortsætte med den terapeut, som man tidligere har benyttet.